KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Karitsankaretta ja sitrusdippiä

Arvosana 0/5
Valmista ensin sitrusjogurtti. Lisää mainitut ainesosat jogurttiin ja laita kylmään maustumaan.

Ota karitsan kareet huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen paistamista. Valmista karitsalle leivitys. Aja monitoimikoneessa tai hakkaa morttelissa tasaiseksi leivän murut, timjami, lehtipersilja, minttu ja valkosipulinkynnet. Suolaa ja pippuroi kareet ja pyöritä niitä leivityksessä.

Lämmitä pannu jossa hieman oliiviöljyä. Paista kareita keskilämmöllä kunnes leivitys on kauniin kullanruskea. Käännä kareita nopeasti pannulla ja nosta uunipellille. Kypsennä kareita 170 asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia tai mittaa karitsan sisälämmöksi 48 astetta. Ota pois uunista ja anna hetken levätä folion alla. Leikkaa kareet kylkiluiden välistä ja tarjoile sitrusjogurtin kanssa.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen