KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Kalkkunaa, bataattipyrettä ja portviinikastiketta

Arvosana 0/5
Kuivaa kalkkunan pinta. Kuori ja raasta inkivääri. Raasta appelsiinin kuori ja purista sen mehu kulhoon. Lisää kulhoon huoneenlämpöinen voi, inkivääri, appelsiinin kuori sekä mausteet. Sekoita huolella ja hiero maustettu voi kalkkunan pintaan ja nosta se uunivuokaan. Paista kalkkunaa ensimmäiset 10 minuuttia 250-asteisessa uunissa, jotta se saa väriä ja laske lämpötila sitten 150-asteeseen. Paista, kunnes kalkkunan sisälämpötila on 68-astetta. Nosta pois uunista ja anna vetäytyä ennen leikkaamista.

Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja pilko sipuli. Keitä bataatit ja sipulit kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Siivilöi vesi pois, mausta suolalla ja muskotilla sekä nokareella luomukirnuvoita. Aja hienoksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.

Kuori ja lohko salottisipulit. Paahda niitä kovalla lämmöllä voissa viitisen minuuttia. Lisää joukkoon timjaminoksat ja paista vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon nesteet sekä mustaherukat. Anna pulputtaa keskilämmöllä puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja suurusta se vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.

Kokoa annos lusikoimalla lautasen pohjalle bataattipyrettä, leikkaa sen päälle muutama siivu kalkkunaa ja kruunaa annos muutamalla lusikallisella upeaa portviinikastiketta.
Soveltuu lapsille:
kyllä
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen