KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Hollantilainen joulukakku

Arvosana 0/5
Taikina:
Lämmitä maito, hiiva ja 1 rkl sokeria haaleaksi. Tee kolo jauhoihin ja riko muna siihen. Lisää loput sokerista ja haalea maito. Sirottele jauhojen reunojen päälle suolaa ja lisää voi koloon. Sekoita yhteen ja vaivaa taikinaksi. Muotoile palloksi, sirottele päälle vehnäjauhoja ja kääri kelmuun.

Mantelitahna:
Murskaa mantelit ja sokeri sekoittimessa. Lisää munanvalkuainen ja sekoita kermamaiseksi. Jos haluat, voit lisätä keltuaisen. Vaivaa ja pyöritä pitkäksi rullaksi.

Täyte:
Lämmitä uuni 180°C.
Liota rusinat rommissa ja pilko mantelit.
Kauli taikina ja sirottele päälle kaneli, rusinat, appelsiininkuori ja mantelit ja vaivaa kaikki yhteen. Peitä kelmulla ja anna levätä noin 30 minuuttia. Kauli taikina ja vehnäjauhoja ovaaliksi leiväksi. Laita mantelitahnarulla päälle ja taita taikinan sisään. Laita leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunissa noin 50 minuuttia kullanruskeaksi.

Sulata voi. Voitele voilla ja pölytä tomusokerilla.
Soveltuu lapsille:
kyllä
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen