KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Höyrytetyt vihannekset ja kana sekä sitruunariisiä

Arvosana 0/5

Sitruunariisi:
• Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti.
• Lisää kuorittu valkosipulinkynsi ja sitruunan kuori.
• Poista valkosipuli ja sitruuna, kun riisi on kypsynyt.

Vihannesten höyryttäminen:
• Käytä kannellista siivilällä varustettua kattilaa. Lisää vettä, mutta älä anna veden koskettaa siivilää.
• Kiehauta vesi.
• Lisää vihannesliemikuutio.
• Hämennä, kunnes liemikuutio on imeytynyt veteen. Aseta siivilä ja kansi kattilaan. Madalla lämpöä.
• Kuori porkkanat ja leikkaa noin 3 sentin pituisiksi ja puolen sentin levyisiksi suikaleiksi.
• Puolita fenkoli, poista sydän ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
• Pese kesäkurpitsa ja leikkaa suikaleiksi.
• Laita vihannekset siivilään.
• Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes vihannekset ovat kypsät.


Lohi:
• Tarkista, ettei lohifileeseen ole jäänyt ruotoja.
• Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla. Alenna lämpöä.
• Levitä lautaselle sesaminsiemenet ja kuorruta fileiden toinen puoli.
• Aseta filee pannulle sesaminsiemenet alaspäin ja paista kääntäen tasaisin väliajoin, kunnes lohi on kullanruskea. Fileen paksuudesta riippuen lohi kypsyy noin kuudessa minuutissa.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen