KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Hirvenfileetä, maa-artisokkaa ja karpalokastiketta

Arvosana 0/5
Murskaa katajanmarjat veitsen lappeella ja hienonna niitä sitten suolan, pippurin sekä rosmariinin kanssa. Hiero hirvenfileen pintaan oliiviöljyä ja pyörittele se sitten maustesekoituksessa. Paista fileeseen kaunis väri kuumalla pannulla ja nosta se sitten 150-asteiseen uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi tai kunnes sen sisälämpötila näyttää 52-astetta. Anna vetäytyä foliossa noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kuori ja pilko porkkana sekä selleri. Poista purjosta sen uloin kuori, huuhtele huolella ja hienonna. Kuullota kasviksia voissa viitisen minuuttia. Lisää joukkoon karpalot, lihaliemi sekä mausteet. Keittele makuja kasaan noin 20 min. Suurusta kastike punaviiniin sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Keitä välillä sekoitellen pari minuuttia, kunnes kastike sakeutuu. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Liota sieniä parikymmentä minuuttia haaleassa vedessä. Purista ylimääräiset vedet pois. Kuori maa-artisokat kylmään veteen, jotta ne eivät tummu. Leikkaa ne ohuehkoksi viipaleeksi. Paista maa-artisokkaviipaleet voissa kypsiksi ja lisää loppuvaiheessa joukkoon sienet. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Leikkaa hirvenfileestä ohuehkoja siivuja ja tarjoa maa-artisokkapaistoksen ja karpalokastikkeen kera.
Soveltuu lapsille:
kyllä
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen