KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Haudutettua fasaania ja uunijuureksia

Arvosana 0/5
Kuori juurekset ja punasipulit. Kuutioi lanttu, paloittele porkkanat ja lohko palsternakat sekä punasipulit. Nostele juurekset kulhoon ja heitä perään hunaja, öljy ja mausteet. Sekoita huolella niin, että kaikki saavat osansa. Paista juureksia 200 -asteisessa uunissa noin 45 minuuttia välillä sekoitellen.

Mausta fasaani kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Paista fasaani paistinpannulla luomukirnuvoissa kauniin ruskeaksi.

Kuori ja paloittele porkkanat. Poista omenoista kodat ja kuutioi ne kuorineen. Hienonna purjo. Lisää kaikki uuninkestävään pataan kokonaisten salottisipulien kanssa ja ruskista kevyesti. Heitä perään täysruokosokeri sekä suola ja pippuri. Nosta fasaani pataan ja paahda 200 -asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää sitten joukkoon kuuma kanaliemi sekä persilja. Pane kansi padan päälle ja jatka paistamista vielä puolisen tuntia. Anna kypsän linnun vetäytyä folion sisällä.

Siivilöi fasaanin haudutusliemi kattilaan. Keitä lientä kasaan, kunnes siitä on noin puolet jäljellä. Lisää tässä vaiheessa calvados ja smetana. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile fasaani omenaisen kastikkeen ja uunijuuresten kera.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen