advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Grillattua härän entrecotea ja bearnaise-kastike

Arvosana 0/5
Valmista ensin makuliemi. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä kunnes nesteestä on jäljellä 2/3 alkuperäisestä. Anna jäähtyä täysin. Makuliemi säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.

Valmista bearnaise. Sulata toisessa kattilassa voi. Mittaa toiseen kattilaan keltuaiset ja makuliemi. Lämmitä kattilaa jossa keltuaiset ja makuliemi miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen jotta keltuaiset eivät kypsy liikaa. Kastikepohja on valmis kun keltuainen on saostunut. Voit kokeilla vielä tiputtamalla tipan voita kastikepohjan päälle. Jos voi pysyy pinnalla, on keltuainen tarpeeksi kypsää.
Kaada sulaa voita nauhana keltuaismassan joukkoon kokoajan sekoittaen vispilällä. Pilko joukkoon rakuunaa, purista sitruunan mehua ja pudota muutama tippa tabascoa. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Säilytä kastiketta folio päällä lämpimässä paikassa grillauksen ajan.

Ota lihat hyvissä ajoin noin 1-2 tuntia ennen grillaamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla sekä mustapippurilla kummaltakin puolelta. Grillaa pihveihin kaunis väri ja viimeistele vielä tarvittaessa suolalla. Tarjoile bearnaisen kanssa.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen