KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Friteerattua kanankoipea ja valkosipulimajoneesi

Arvosana 0/5
Pieni mausteet ja marinoi halutessasi edellisenä päivänä.
Valmista valkosipulimajoneesi. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita sekaan dijonsinappi, sitruunan mehu ja sekä hienonnettu valkosipuli. Kaada öljy sekaan nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.

Aseta kattila liedelle ja kiehauta kanaliemi jossa suolaa ja timjamia. Kun liemi on kiehuvaa, pudota kanankoivet varovasti kattilaan. Voit kaataa kattilasta lientä pois niin, että koivet juuri peittyvät. Keitä kanoja noin 10-15 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Nosta kanankoivet jäähtymään.

Riko ja sekoita kananmunat kulhoon ja sekoita vehnäjauhot sekä ruokasooda keskenään toiseen astiaan. Pyöritä kananmunat ensin kauttaaltaan jauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja vielä kerran jauhoissa. Lämmitä syväpaistoöljy 160 asteiseksi ja uppopaista kanankoipia noin 8-10 minuuttia kunnes ovat läpikypsiä. Nosta pois öljystä kuivalle paperille. Heitä pinnalle vielä vähän suolaa. Tarjoile valkosipulimajoneesin kanssa.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen