KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

'Farófias' ja vaniljakastiketta

Arvosana 0/5
Lämmitä maito, sitruunankuori ja kanelitangot pienessä kattilassa. Kiehauta. Erota keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaiset jäykäksi. Lisää hyppysellinen suolaa ja pari tippaa sitruunaa, niin homma helpottuu. Kun valkuaiset ovat lähes jäykistyneet, lisää ruokalusikallinen sokeria.

Kiehauta maito kattilassa ja madalla lämpöä. Lisää valkuaiset pienissä annoksissa. Keitä noin 2 minuuttia. Käännä ja keitä toinen puoli.

Sekoita kulhossa keltuaiset ja loput sokerista, maissijauho ja lasillinen kylmää maitoa. Sekoita hyvin ja lisää seos maitoon, jossa keitit valkuaiset. Poista kanelitangot ja sitruunankuori. Sekoita jatkuvasti matalalla lämmöllä kastikkeeksi. Kun kastike kiehahtaa, kaada valkuaisten päälle.

Laita neljä lusikallista sokeria ja yksi vettä kattilaan ja kiehauta. Kun seos tummuu ja alkaa hyytyä, sammuta lämpö ja vetele haarukalla nopeasti sokeria ylöspäin, jolloin saat kauniita sokerikoristeita. Laita koristeet valkuaisten päälle, ja koko komeus jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sebastião Castilho