KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Falafel

Arvosana 0/5
Falafel:
• Kaada vesi pois kikherneistä siivilän läpi.
• Leikkaa punainen paprika puoliksi ja poista siemenet.
• Kuori sipuli ja valkosipuli.
• Irrota korianterinlehdet.
• Murskaa kikherneet, punainen paprika, sipuli, valkosipuli, kumina, korianteri ja 1 muna tehosekoittimessa.
• Lisää toinen muna, jos seos on liian paksua.
• Lisää leivänmuruja, jos seos on liian löysää.
• Laita seos kulhoon ja sekoita.
• Mausta suolalla ja pippurilla.
• Leivo seoksesta neljä pihviä.
• Pyöritä pihvit leivänmurissa molemmin puolin.
• Lämmitä tilkka öljyä pannussa.
• Paista pihviejä molemmin puolin noin 10 minuuttia.

Kurkku-porkkanadippi:
• Kuori kurkku ja porkkana. Poista siemenet kurkusta.
• Raasta kurkku kulhoon ja purista kuivaksi.
• Raasta porkkana kulhoon.
• Lisää jogurtti ja sekoita.
• Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista mehukulhoon.
• Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä pitaleivät:
• Pese tomaatti, poista keskus ja viipaloi.
• Pese ja kuivaa salaatti.
• Kypsennä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan.
• Leikkaa leivät puoliksi auki.
• Täytä salaatilla, tomaatilla ja falafelpihveillä. Tarjoa kurkku-porkkanadipin kera.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen