KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Bouillabaissekeitto

Arvosana 0/5
Pese sinisimpukat ja nypi niistä parrat pois. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Silppua sipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää suola ja valkoviini. Anna kiehahtaa ja lisää sinisimpukat. Simpukat ovat valmiita, kun ne avautuvat. Nosta simpukat sivuun.

Silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä. Raasta joukkoon piparjuuri. Lisää joukkoon tomaattipyree, hummeriliemi, valkoviini, sokeri ja kalaliemi. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia. Keitä kerma erillisessä kattilassa kasaan. Lisää perunat liemiseokseen ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Leikkaa lohesta suurehkoja paloja ja lisää ne kattilaan. Lisää myös porkkanat ja anna keittyä niin, että porkkanat ovat kypsiä. Sekoita joukkoon paksuuntununt kerma ja voi.

Leikkaa kuhasta kivoja annospaloja ja mausta suolalla. Paista kuhapaloja voissa ja öljyssä molemmin puolin.

Tarjoile bouillabaisse-keitto sinisimpukoiden ja kuhan kanssa. Koristele tillillä ja jokiravunpyrstöillä.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sara La Fountain